GM очікує збільшення прибутку 2017 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

GM очікує збільшення прибутку 2017 року

Фондовий ринок
148
Американський автовиробник General Motors (GM) прогнозує збільшення прибутку в 2017 році, очікуючи сильних показників в Північній Америці та Китаї.
Згідно з прогнозом GM, її прибуток в поточному році складе $6-6,5 в розрахунку на акцію в порівнянні з $5,5-6 на акцію, прогнозованими на 2016 рік.
Консенсус-прогноз експертів припускає, що прибуток автовиробника в році, що розпочався, складе $5,7 в розрахунку на акцію.
Рада директорів GM схвалила розширення програми викупу акцій, що діє з березня 2015 року, на $5 млрд, говориться в прес-релізі компанії. Таким чином, загальний обсяг коштів, виділених автовиробником на викуп акцій, складає $14 млрд.
Компанія також оголосила про збільшення цільового показника економії на витратах в період до кінця 2018 року на $1 млрд – до $6,5 млрд. Додаткова економія, як очікується, буде досягнута завдяки зменшенню витрат на сировину, а також логістичних, виробничих, адміністративних та загальних витрат .
Продажі автомобілів в США в 2016 році зросли до рекордного рівня, причому попит на машини істотно збільшився в останні два місяці – після президентських виборів в країні, пише FT.
Президент GM Ден Амман заявив про наявність “досить сильних чинників підтримки”, які дозволяють автовиробникові розраховувати на високі показники в наступному році в разі відсутності “зовнішніх шоків”.
“Поки що занадто рано робити будь-які чіткі висновки, однак очевидно, що грудень був сильним місяцем, що завершив дуже сильний рік, і останні дані про споживчу довіру є сприятливими, ситуація на фондовому ринку також сприятлива, і все це створює сприятливий фон”, – зазначив Д.Амман.
GM володіє брендами Chevrolet і Cadillac, а також брендами Opel і Vauxhall в Європі і Великобританії.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас