Таїланд відмовився купувати танки в України і вибрав Китай — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Таїланд відмовився купувати танки в України і вибрав Китай

Казна та Політика
3732
Таїланд розірвав з Україною контракт на поставку танків Оплот виробництва харківського заводу імені Малишева.
Про це заявив міністр оборони країни Правіт Вонгсумон.
Міністр оборони відвідав Китай і вибрав виробника через співвідношення ціни і якості. Також Китай стане консультантом Таїланду з питання спільних інвестицій в танкобудування та використання машин. Контракт підписаний на поставку 28 одиниць техніки VT-4 з можливістю збільшення кількості одиниць, що купуватимуться надалі.
За словами генерала Вонгсумона, основною проблемою в комплектації армії країни став контракт з Україною, яка повинна була поставити тайській армії в жовтні 2017 року 49 танків Оплот, але після того, як з постачанням почалися проблеми, армійський комітет країни, що приймає рішення про закупівлю техніки, вирішив скоротити кількість танків, що купуються в Україні, і замість цього купувати в Китаї. Ситуація з поставками була обумовлена головним чином внутрішньою ситуацією в Україні, сказав міноборони.
Незважаючи на загальне замовлення в 49 бойових машин, яке було підписане ще в 2011 році, українська сторона надала Таїланду лише 20 Оплотів тільки в 2016 році.
VT-4 – розробка китайської корпорації NORINCO, основний китайський танк після ZTZ, який почав поставлятися в армію з 2013 року.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас