Нейромережа Google виграла 60 з 60 партій в го проти провідних гравців світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нейромережа Google виграла 60 з 60 партій в го проти провідних гравців світу

Фондовий ринок
772
Нейромережа Google виграла 60 з 60 партій в го за сім днів у провідних стратегів світу, причому спочатку чемпіони навіть не зрозуміли, що грають з комп’ютером.
Як пише The Wall Street Journal, Google використовував спеціально створеного мережевого персонажа на ім’я “Майстер”, який робив на перший погляд безглузді ходи, що в результаті приводили до його неминучої перемоги.
Швидкість реакції “Майстра” і дивність його стратегії досить швидко навели гравців в го на думку, що проти них виступає штучний інтелект (ШІ). Однак залишалося питання про те, ким він був розроблений.
Минулого тижня секрет був розкритий: “Майстер” – оновлена версія програми AlphaGo, яка була розроблена компанією DeepMind, що належить Google.
У березні минулого року AlphaGo обіграла чемпіона світу з гри в го корейця Лі Седоля, перемігши в чотирьох з п’яти партій в Сеулі.
Го – це стратегічна настільна гра, схожа на шахи, але з бфльшою кількістю варіантів ходів. Вона грається на дошці розміром 19 на 19 клітин. Гра го з’явилася в Китаї кілька тисяч років тому, звідти прийшла до Японії і Кореї. Довгий час вона вважалася одним з найскладніших випробувань для штучного інтелекту. Як пояснювали експерти зі штучного інтелекту, досі освоїти го досконало комп’ютеру було складно через величезну кількість можливих комбінацій ходів у грі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас