Китай може почати перевірки компаній США через зовнішньоторговельну політику Трампа - Bloomberg — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай може почати перевірки компаній США через зовнішньоторговельну політику Трампа - Bloomberg

Світ
351
Китай готовий активізувати перевірки американських компаній в разі, якщо майбутній президент США Дональд Трамп після приходу до влади введе заходи щодо китайських товарів і спровокує торгову війну між двома найбільшими економіками світу, пише агентство Bloomberg з посиланням на джерела, знайомі з ситуацією.
Серед розглянутих Пекіном варіантів – податкові та антимонопольні перевірки відомих американських компаній або фірм, що мають великк присутність в Китаї.
Також можливо початок антидемпінгових розслідувань і згортання державних закупівель американських товарів, стверджують джерела.
При цьому вони уточнюють, що Китай піде на подібні заходи тільки в тому випадку, якщо США почнуть діяти першими, і тільки з санкції вищого керівництва.
У разі запровадження заходів через протекціоністської політики Д. Трампа Китай може зіткнутися з погіршенням доступу до ринку США – свого найбільшого торгового партнера, коментує аналітик Rabobank Group в Гонконзі Майкл Евері. Як показує практика, якщо країна з великим дефіцитом торгового балансу робить відповідні заходи проти країни з його профіцитом, країна з профіцитом завжди програє, додає він.
Дефіцит торгового балансу США з Китаєм за 10 місяців 2016 року склав $ 288,78 млрд.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас