Нерухомість «Дельта Банку» вартістю 27,5 млн грн була переоформлена на інших осіб на підставі сфальшованих документів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нерухомість «Дельта Банку» вартістю 27,5 млн грн була переоформлена на інших осіб на підставі сфальшованих документів

Нерухомість
941
На підставі сфальшованих документів нерухомість «Банку Дельта» в Одесі та Яремчі загальною вартістю 27,5 млн грн була переоформлена на інших осіб.
Так, «Дельта Банк» володіє земельною ділянкою площею 7,1566 га, що розташована за адресою: с. Поляниця, Яремчанської міської ради Івано-Франківської області (майно було набуте за Договором про задоволення вимог іпотекодержателя від 02.10.2014 року). Згідно висновку незалежного оцінювача, її вартість становить 19, 8 млн. грн.
При черговій перевірці даних Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, стало відомо про зміну власника земельної ділянки.
Банком встановив, що 13 жовтня 2016 року приватним нотаріусом Броварського районного нотаріального округу Київської області Колейчиком Володимиром Вікторовичем було видано та посвідчено договір купівлі-продажу. На його підставі було вчинено запис про те, що новим власником вказаної земельної ділянки стало ТОВ «ФІМІРА» (код ЄДРПРОУ 40849140, керівник та засновник: Каригов Олександр Павлович,). Таким чином, право власності «Дельта Банку» на вказану земельну ділянку було протиправно припинено, хоча банк жодних дій щодо її відчуження не здійснював.
Ще один випадок шахрайства з активами «Банку Дельта» зафіксований в Одесі. На балансі банку було нерухоме майно, а саме цілісний майновий комплекс-кафе «Ольвія» в цьому місті на вул. Мечникова, 55-б. Однак, при проведенні чергової перевірки у листопаді 2016 року з’ясувалося що, за даними Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, банк не вже не є власником приміщення.
При цьому «Дельта Банк» жодних дій щодо відчуження цих об’єктів нерухомості не здійснював.
Однак, 12 вересня 2016 року співробітником Одеської філії Державного підприємства «Державний інститут судових економіко-правових та технічних досліджень» Кравцем Олександром Володимировичем, на підставі Ухвали Приморського районного суду м. Одеса у справі №2-517/06 від 25.05.2006 року було вчинено у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно запис про право власності №16356140. Відповідно до нього, новим власником вказаного цілісного майнового комплексу став Камінь Степан Васильович, а право власності банку на належну йому нерухомість було незаконно припинено.
На запит «Дельта Банку» Приморський районний суду м. Одеси повідомив, що відповідна цивільна справа до суду не надходила, не реєструвалась та не розглядалась, а Ухвала щодо визнання за вказаною фізичною особою права власності на згадуваний об’єкти нерухомості не ухвалювалось.
Зважаючи на це, можна стверджувати, що судове рішення, на підставі якого були внесені зміни до Державного реєстру та позбавлено АТ «Дельта Банк» прав на об’єкти нерухомості, ніколи не ухвалювались та не існувало як офіційній документ, і є підробкою.
Слід зазначити, що державний реєстратор провів реєстраційну дію на підставі документу, нібито виданого за 10 років до дня вчинення реєстраційної дії та який взагалі не описує будь-які правовідносини з реальним власником АТ «Дельта Банк» (хоча запис про право власності банку був наявний у державному реєстрі) та не вбачав за необхідне перевірити справжність судового документу, зокрема, за даними Єдиного державного реєстру судових рішень.
Вказані активи банку в рамках його ліквідації повинні бути реалізовані, а виручені кошти скеровані на задоволення вимог його кредиторів.
АТ «Дельта Банк» повідомив Міністерство юстиції України про вказані операції у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, які були проведені на підставі підроблених документів. Уповноваженою особою Фонду гарантування здійснюються всі можливі дії щодо поновлення та захисту майнових прав банку, в тому числі у судовому порядку.
За виявленими фактами банком подано заяви до правоохоронних органів про вчинення злочинів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас