Аргентина скасувала обмеження на рух іноземного капіталу, знявши бар'єр для інвестицій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аргентина скасувала обмеження на рух іноземного капіталу, знявши бар'єр для інвестицій

Світ
330
Аргентинська влада на чолі з президентом країни Маурісіо Макрі, активно намагаються відновити потік зарубіжних інвестицій в країну, усунули останню велику перешкоду для припливу іноземного капіталу.
У четвер влада країни оголосила про скасування правила, яке вимагало, щоб кошти зарубіжних інвесторів, що надходили в Аргентину, залишалися в країні, принаймні, протягом 120 днів.
Скасування цього правила знімає бар’єр для руху капіталу, який існує в більшості великих економік світу, відзначають експерти.
М.Макрі, який очолив Аргентину в грудні 2015 року, намагається підштовхнути економіку країни до зростання за рахунок підвищення її привабливості для іноземних інвесторів.
Відразу після вступу на пост президента, М.Макрі скасував обмеження на обмін валюти, запроваджені в 2011 році з метою підтримки курсу аргентинського песо, завдяки чому песо знову став вільно конвертованою валютою.
Трохи пізніше уряд Аргентини уклало угоду з кредиторами про реструктуризацію боргу, що утворився в результаті дефолту країни в 2001 році, яка поклала край 15-річному судовому розгляду.
Обмеження на рух коштів іноземних інвесторів діяли в Аргентині з 2005 року – до грудня минулого року було потрібно їх збереження в країні не менше ніж протягом року.
М.Макрі пом’якшив правила після вступу на пост президента Аргентини, зменшивши термін до 120 днів, проте до теперішнього часу вимога зберігалася.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас