Саудівська Аравія підвищила ціни на лютневі поставки нафти в Азію і США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саудівська Аравія підвищила ціни на лютневі поставки нафти в Азію і США

Енергетика
434
Саудівська Аравія підвищила ціни на лютневі поставки нафти в Азію і США, але при цьому різко знизила тарифи для Європи, повідомила держкорпорація Saudi Arabian Oil Co. (Saudi Aramco).
В наступному місяці помітно підвищиться вартість всіх основних сортів саудівської нафти для азіатських клієнтів: Arab Super Light – на $ 0,40 за барель, Arab Light – на $ 0,60, Arab Extra Light – на $ 0,45, Arab Medium і Arab Heavy – на $ 0,50. Експерти в середньому очікували менш значного підвищення цін, наприклад, для Arab Light – на 50 центів за барель.
Також Саудівська Аравія збільшила відпускні ціни на Arab Light і Arab Extra Light для США на 20 центів за барель, при цьому розцінки на Arab Medium і Arab Heavy не змінилися.
У лютому вартість поставки всіх видів нафти в Північну і Західну Європу зменшиться, зниження складе від 50 центів для Arab Extra Light до 60 центів для Arab Medium. Поставки нафти в країни Середземномор’я також подешевшають – на 20-55 центів за барель в залежності від сорту.
В рамках домовленостей виробників нафти про скорочення видобутку Саудівська Аравія зменшить видобуток на 486 тис. барелів на добу, до трохи менше 10,1 млн барелів на добу. У зв’язку з цим з січня скорочуються поставки в деякі країни Південно-Східної Азії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас