"Корупція" стала словом 2016 року в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Корупція" стала словом 2016 року в Україні

Світ
330
“Корупція” стала словом 2016 року за версією словника сучасної української мови і сленгу “Мислова”.
Як повідомляється на сайті онлайн-словника, головною проблемою, яка згадувалася протягом минулого року в різних контекстах, є корупція.
Двома іншими словами-відкриттями 2016 року називають словами “офшор” і “е-декларація”, які “також є складовими більш широкого семантичного поля корупції, які протягом року підігрівали інтерес до цієї теми”.
“Серед інших важливих слів в минулому році ми виділили: банкопад – масова ліквідація Національним банком проблемних банків, безвіз – скорочення від словосполучення” безвізовий режим “, брекзіт – вихід Великобританії з ЄС, зрада / перемога – лексична пара, яка використовується користувачами соцмереж для оцінки політичних подій “, – наголошується в прес-релізі.
Словник “Мислова” обирає слово року в четвертий раз. Словом 2015 року була обрана “блокада” (мова про блокаду окупованого Криму), словом 2014 року – “кіборги” в значенні “захисники Донецького аеропорту”. “Євромайдан” був обраний головним словом 2013 року.
Онлайн-словник є інтерактивним проектом розвитку сучасної української мови і сленгу, визначення до якого пишуть звичайні користувачі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас