Що чекати українським вкладникам в 2017 році - думка банкіра — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що чекати українським вкладникам в 2017 році - думка банкіра

Кредит&Депозит
3198
Масового зростання депозитного ринку в 2017 році не варто очікувати через побоювання українців щодо стабільності банківської системи країни та через девальваційні очікування.
Таку думку висловив член правління-директор з ризиків Банку Кредит Дніпро Олег Пахомов.
“Зростання депозитної бази буде поступовим і помірним. Динаміка вкладів населення, як і валютний ринок, багато в чому залежатиме від спокійної і мирної обстановки в країні, що в першу чергу впливає на настрої вкладників і їхню довіру до системи”, — підкреслив він.
Хоча фінансист запевняє, що тотального зниження довіри до банків в Україні все-таки не було, підкріплюючи це своєю статистикою.
“Наприклад, наш банк в 2016 році збільшив депозитний портфель населення на 12%, — до 3,7 млрд грн”, — відзначив Пахомов і визнав, що незважаючи на те, що банківська система практично очищена, попереду її чекають нові посилення вимог з боку Нацбанку.
Пахомов вважає, що у 2017 році банки активніше конкуруватимуть за вкладників.
“Це змагання відбуватиметься не тільки в розрізі найбільш вигідних ставок, але і в частині простоти, комфорту, технологічності послуг. На руках у населення все ще знаходяться значні обсяги готівкових коштів, які повинні повернутися в систему для повноцінного відновлення банківського сектора”, — констатував він.
Банкір очікує подальшого зниження ставок за депозитами фізосіб у разі стабільної ситуації в країні. Водночас не прогнозує різкого обвалу прибутковості вкладів юросіб.
“Одна з причин — законодавчі зміни щодо держгарантій вкладів населення в державних банках. Для комерційних банків ставка все ж залишиться одним з важливих аргументів у конкурентній боротьбі”, — резюмував Олег Пахомов.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас