"Південмаш" 2016 р. збільшив завантаження виробничих потужностей в 1,5 разу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Південмаш" 2016 р. збільшив завантаження виробничих потужностей в 1,5 разу

Фондовий ринок
1231
ДП “Південний машинобудівний завод ім.Макарова” (ПМЗ, Дніпро) в 2016 році збільшив завантаження виробничих потужностей в 1,5 разу в порівнянні з 2015 роком, а в 2017 році воно повинно зрости ще більше, ніж в два рази.
Як повідомили агентству “Інтерфакс-Україна” в прес-службі ПМЗ, в поточному році підприємству вдалося подолати пік кризи виробництва в зв’язку з розривом традиційної кооперації в 2014 році.
“На сьогоднішній день можна констатувати, що дно кризи подолано: в цьому році ПМЗ в півтора рази збільшив завантаження підприємства, а вже в наступному році, з урахуванням вже підписаних контрактів, очікується збільшення завантаження ще більше, ніж в два рази”, – відзначили в прес-службі.
Серед ключових факторів забезпечення завантаження потужностей “Південмашу” співрозмовник агентства виділив розширення співпраці з провідними космічними державами, і зокрема, США і ЄС; вихід на нові ринки; виробництво продукції оборонного призначення, а також участь в програмі імпортозаміщення.
“У цьому році ПМЗ відновив виробництво в інтересах американської Orbital ATK конструкцій першого ступеня для РН Antares, задіяного у виконанні контракту NASA з обслуговування МКС. Представники NASA відвідали “Південмаш” і залишилися задоволені побаченим. Ряд зустрічей і переговорів пройшли і в США. Також ПМЗ нарощує кооперацію за програмою європейської РН Vega. Говорити про нові проекти поки передчасно, але ми до них готові”, – підкреслив він.
Разом з тим, співрозмовник агентства зазначив, що в цьому році “Південмашем” виконана робота з просування інтересів космічної галузі України в Південно-Східній Азії.
“Уже укладені або перебувають на стадії укладання контракти, в тому числі з партнерами з Індії і Південної Кореї”, – повідомив він.
Як зазначив співрозмовник агентства, в умовах нових викликів обороноздатності держави одним з джерел завантаження потужностей ПМЗ визначено також розміщення держоборонзамовлення (ДОЗ), і, в першу чергу, на виробництво ракетного озброєння.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас