Суд заарештував рахунки в латвійських і австрійських банках у справі про виведення Дельта Банком 4,1 млрд гривень рефінансування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд заарештував рахунки в латвійських і австрійських банках у справі про виведення Дельта Банком 4,1 млрд гривень рефінансування

Фондовий ринок
1909
Суд заарештував рахунки в латвійських і австрійських банках у справі про виведення Дельта Банком 4,1 млрд гривень рефінансування.
Печерський районний суд Києва заарештував рахунки ряду офшорних компаній в латвійських і австрійських банках у справі про виведення Дельта Банком 4,1 млрд гривень рефінансування, наданого йому Національним банком.
Про це йдеться в судових ухвалах від 13 і 20 грудня.
Генеральна прокуратура з квітня 2014 року проводить розслідування про розкрадання коштів рефінансування посадовими особами Дельта Банку.
Згідно з матеріалами справи, Дельта Банк протягом 2014 отримав від Нацбанку рефінансування в обсязі близько 10 млрд гривень.
Після цього банк придбав за 4,1 млрд гривень 535,3 млн доларів і перерахував їх за кордон в інтересах 12 пов’язаних між собою українських підприємств.
При цьому, як встановили слідчі, ряд топ-менеджерів цих компаній одночасно є співробітниками Дельта Банку.
Зокрема, гроші були перераховані в латвійський JSC Baltic International Bank на рахунки компаній “Трансінвест України” (41,4 млн доларів), “Ріал Істейт Компані” (17,4 млн доларів), “Еплада” (51 млн доларів), “ Ті Ел Сі Системс “(67,4 млн доларів), “Саб-Р” (45,6 млн доларів), “Український Бізнес-Франчайзинг” (33,1 млн доларів), “Боні і Клайд” (116 млн доларів) , “Мерчант Хауз” (19,5 млн доларів), “Зерноінтерторг” (34,5 млн доларів), “Агроновоком” (8,4 млн доларів).
3,9 млн доларів були перераховані на рахунок в Amsterdam Trade Bank NV, відкритий компанією “Віса-Нова”.
Ще 75,2 млн доларів перераховані на рахунок в латвійський AS Trasta Komercbanka компанії “Домо-тех-опт”.
“Угоди, укладені цими компаніями, містять ознаки фіктивності і спрямовані на викрадення коштів, отриманих в порядку рефінансування від НБУ”, – дійшли висновку правоохоронні органи.
В результаті зазначених втрат Дельта Банк був визнаний неплатоспроможним, а Фонд гарантування вкладів фізосіб в березні 2015 року ввів тимчасову адміністрацію у фінустанову.
Слідство встановило, що виведення коштів з Дельта Банку відбувалося в інтересах ряду офшорних компаній.
13 грудня Печерський райсуд вирішив заарештувати рахунки компаній Chesbord Holdings Limited, Jamico Finance Limited і Global Gold Bullion Ltd в латвійському Baltic International Bank.
Також арештовано рахунки компаній Silisten Trading Limited, Elmonore Trade Limited, Jamico Finance Limited, Harnor Services Limited, Feslur Finance Limited, Trumerg Holdings Limited в латвійському банку Trasta Komercbanka.
20 грудня арешт був накладений на рахунок Silisten Trading Limited в австрійському Meinl Bank AG, а також на рахунок Jamico Finance Limited в Bank Winter&Co (Австрія).
Також арештовано рахунки F.G. Financing Limited, Irine Ventures Limited і Nonolet Inc. в Raiffeisen International Bank AG.
2 березня 2015 року Нацбанк визнав Дельта Банк, Кредитпромбанк, Омега Банк неплатоспроможними.
19 березня неплатоспроможним був визнаний Астра Банк.
Всі ці банки контролювалися Миколою Лагуном.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас