"Дочка" агрохолдингу "Кернел" надала йому поручительство за дебютними євробондами на суму до $650 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Дочка" агрохолдингу "Кернел" надала йому поручительство за дебютними євробондами на суму до $650 млн

Фондовий ринок
297
Акціонери ПАТ “Полтавський олійноекстракційний завод – Кернел груп” схвалили надання товариством поручительства за дебютними єврооблігаціями Kernel Holding S.A. (Люксембург).
Згідно з повідомленням товариства в системі розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку, відповідне рішення акціонери прийняли під час позачергових зборів 26 грудня.
У повідомленні вказується, що обсяг випущених єврооблігацій обмежений сумою $650 млн, процентна ставка – 10% річних, термін обігу – п’ять років.
Компанія також виступить поручителем за іншими видатками Kernel Holding в рамках емісії євробондів. Граничний обсяг таких витрат оцінений в 17,1 млн грн.
“Кернел” – найбільший в світі виробник і експортер соняшникової олії, провідний виробник і постачальник сільськогосподарської продукції з регіону Чорноморського басейну на світові ринки. Вертикально-інтегрована структура компанії будується на тісно пов’язаних між собою бізнес-сегментах: виробництво, експорт і внутрішній продаж соняшникової олії; рослинництво; експорт зернових культур; надання послуг зі зберігання і перевалки зерна на елеваторах і портових терміналах. З 2007 року акції компанії торгуються на WSE.
На частку “Кернел” припадає близько 8% світового виробництва соняшникової олії. Продукцію компанія поставляє більш ніж в 60 країн світу. Переробні потужності “Кернел” складають 3 млн тонн насіння соняшнику на рік, що дозволяє отримати 1,3 млн тонн соняшникової олії і близько 1,2 млн тонн соняшникового шроту.
З листопада 2007 року акції холдингової компанії групи – Kernel Holding, в обігу на Варшавській фондовій біржі (WSE).
Курс акцій Kernel до 15:54 кв 27 грудня 2016 року у WSE підвищився на 0,53% – PLN60,9 за шт.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас