Банки повідомили, скільки видали кредитів за держпрограмою енергозбереження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки повідомили, скільки видали кредитів за держпрограмою енергозбереження

Кредит&Депозит
220
Банки-учасники державної програми часткової компенсації вартості кредитів на термомодернізацію і підвищення енергоефективності в житловому секторі України (програма “теплих кредитів”) з початку її реалізації в 2014 році до кінця 2016 року надали таких кредитів на загальну суму понад 2,7 млрд грн.
Такі дані оприлюднив голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України (Держенергоефективності) Сергій Савчук.
За його словами, за період дії програми “теплих кредитів” її учасниками стали 211 тис. домогосподарств, а обсяг відшкодованих урядом коштів склав понад 1,1 млрд грн.
Як зазначив С.Савчук, за 2016 рік кількість організацій співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), які взяли участь у програмі “теплих кредитів”, збільшилася на 422 – до 616.
Він додав, що всі регіони України брали участь в програмі, проте їх результати значно відрізняються.
“Найбільше за програмою “теплих кредитів” реалізувало населення Львівської області – 260 млн грн за період роботи програми. Київська область – 235 млн грн, Сумська – 224 млн грн. Є регіони, які гірше спрацювали: Запорізька область – 80 млн грн, Херсонська – 62 млн грн, Миколаївська – лише 44 млн грн”, – сказав голова Держенергоефективності.
С.Савчук уточнив, що в 2016 році місцевими органами влади в різних регіонах України було прийнято 134 нових програми часткового відшкодування вартості “теплих кредитів” і до кінця року їх кількість збільшилася до 215.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас