Комісія Державіаслужби не змогла задовольнити жодної заявки Yanair на польоти до Ізраїлю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Комісія Державіаслужби не змогла задовольнити жодної заявки Yanair на польоти до Ізраїлю

Фондовий ринок
625
Комісія Державної авіаційної служби (Державіаслужба) України з розгляду питань про права на експлуатацію повітряних ліній 27 грудня прийняла ряд рішень про рекомендацію голові служби видати або відмовити у видачі призначень ряду українських авіакомпаній.
Авіакомпанія Yanair планувала отримати право на щоденні польоти за маршрутом Запоріжжя – Тель-Авів, однак з огляду на те, що на момент подачі заявки вона мала заборгованість по сплаті в авіаспецфонд в сумі 195 тис. грн, їй було відмовлено в задоволенні заявки.
Крім того, “Міжнародні авіалінії України” (МАУ) і Yanair просили розширити їм частоту на маршруті Львів – Тель-Авів (МАУ – з чотирьох до п’яти на тиждень, Yanair – з двох до трьох) і на маршруті Київ – Тель-Авів (МАУ – до 28 рейсів на тиждень, Yanair – з одного до семи).
В ході засідання з питання розширення частоти на маршруті Львів – Тель-Авів комісія не прийняла рішення ні на користь МАУ, ні на користь Yanair, мотивуючи це тим, що діючі правила не передбачають механізму розподілу частоти в рамках внесення змін до документа про право на експлуатацію повітряних ліній.
Щодо останнього маршруту Державіаслужба до теперішнього часу не отримала відповіді від авіаційної влади держави Ізраїль на пропозицію збільшити частоту виконання рейсів. Зараз всі 24 частоти зайняті, тому комісія прийняла рішення відмовити в задоволенні цих заявок.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас