Трамп має намір змінити ООН — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Трамп має намір змінити ООН

Світ
1318
Обраний президент США Дональд Трамп розчарований діяльністю ООН і має намір після інавгурації внести зміни в її роботу.
ООН має такий грандіозний потенціал, але зараз це клуб для людей, де можна зібратися разом, поговорити і добре провести час”, – написав Д.Трамп на своїй станиці в Twitter.
Раніше Д.Трамп вже давав зрозуміти, що спробує внести зміни в роботу всесвітньої організації, вступивши на посаду американського президента 20 січня 2017 р.
“Що стосується ООН, то все зміниться після 20 січня”, – раніше повідомив він в Twitter.
Спостерігачі пов’язують ці заяви Д. Трампа з прийнятою РБ ООН резолюцією, що вимагає від Ізраїлю припинити будівництво поселень на західному березі річки Йордан.
Перед засіданням Д.Трамп і ізраїльський прем’єр Біньямін Нетаньяху намагалися переконати чинного президента Барака Обаму в тому, що американський представник в Радбезі повинен накласти вето на резолюцію. Однак США при голосуванні лише утрималися, і резолюція була прийнята.
Після цього Б.Нетаньяху на засіданні кабінету міністрів звинуватив США в тому, що підготовка і прийняття резолюції були спровоковані адміністрацією Б.Обами, а посол Ізраїлю у Вашингтоні заявив телеканалу CNN, що Тель-Авів має докази цього.
“Ми представимо ці докази новій адміністрації по відповідних каналах, якщо вона захоче поділитися цими доказами з американським народом, ми будемо це вітати”, – сказав дипломат.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас