У НБУ пояснили, що при купівлі робити зі зношеними грошима — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У НБУ пояснили, що при купівлі робити зі зношеними грошима

Валюта
6321
Банки зобов’язані безкоштовно і без будь-яких обмежень обмінювати громадянам непридатні та зношені платіжні банкноти національної валюти на придатні.
Магазини та інші установи не мають права видавати здачу зношеними банкнотами. Відмовлятися приймати оплату такими грошима заклади не повинні.
Про це нагадали в Національному банку.
“Заклади торгівлі і сфери послуг зобов’язані приймати у сплату за товари і послуги без обмежень зношені банкноти гривень усіх номіналів, які не викликають сумніву в їх справжності та платіжності. В той же час вони зобов’язані не видавати на здачу ці отримані від споживачів зношені банкноти, а повинні здати їх разом з готівковою виручкою в обслуговуючі банки”, — йдеться в повідомленні регулятора.
Зношеними вважаються потерті гроші. На них може бути частково втрачена фарба. Такі гроші можуть мати загальні або локальні забруднення, плями або написи, відбитки штампів або надрізи, отвори, проколи, відірвані краї.
“Банки зобов’язані безкоштовно і без будь-яких обмежень обмінювати громадянам непридатні, зношені, платіжні банкноти національної валюти на придатні”, — нагадує регулятор.
Як повідомлялося раніше, в Україні зростає кількість підроблених грошей. Шахраї підробляють 100-доларові купюри, а також “двадцятки”.
За матеріалами:
hyser
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас