Українські розробники з Matrix-UAV збільшили вантажопідйомність свого БПЛА до 20 кг, в планах - 50 кг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські розробники з Matrix-UAV збільшили вантажопідйомність свого БПЛА до 20 кг, в планах - 50 кг

Технології&Авто
643
Як повідомлялося раніше, українські волонтери розробили і зібрали «гібридний» безпілотний літальний апарат, здатний триматися в повітрі тривалий час, долати велику відстань і піднімати в повітря досить важкі вантажі.
Під час одного з попередніх випробувань БПЛА, розробленого волонтерами з громадського конструкторського бюро «Матриця технологій» (Matrix-UAV), апарат зміг підняти корисну вагу в 12 кг. Нові випробування виявилися ще більш вражаючими. На цей раз маса корисного навантаження склала вже 20 кг. Про це повідомив в Facebook волонтер і один з організаторів руху Армія-SOS Юрій Касьянов.
За задумом розробників, даний апарат може використовуватися у військових цілях, як носій керованих і некерованих ракет, дистанційно керованих кулеметних вогневих точок, радіолокаційних станцій, систем радіоелектронної боротьби. Також його можна використовувати для ретрансляції сигналів, розмінування місцевості, доставки боєкомплекту, а в перспективі – і для евакуації поранених і перекидання бійців сил спеціальних операцій.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас