BMW відкликає майже 200 тис. автомобілів у Китаї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

BMW відкликає майже 200 тис. автомобілів у Китаї

Світ
455
Німецький автомобілебудівний концерн Bayerische Motoren Werke AG (BMW) відкликає 193 тис. 611 автомобілів в материковому Китаї через дефект подушки безпеки, пише China Daily з посиланням на заяву китайського регулятора.
Процедура відкликання почнеться з 1 серпня 2017 року і торкнеться 168,9 тис. імпортованих в КНР автомобілів, вироблених з 9 грудня 2005 року по 23 грудня 2011 року, а також 24,75 тис. седанів, випущених на китайських заводах з 12 липня 2005 року по 31 грудня 2011 року.
Як повідомляє Deutsche Welle, у разі руйнування газогенератора фронтальні подушки безпеки можуть спрацювати та завдати травми водієві і пасажирові. Всі роботи з усунення дефекту будуть проводитися за рахунок BMW.
Раніше в грудні підрозділ BMW в Китаї оголосив про відкликання 22,5 тис. імпортованих автомобілів BMW та Rolls-Royce також через дефект подушок безпеки.
Тим часом минулого тижня китайська влада вжила заходів проти двох компаній, що використовують товарний знак і логотип “BMN”, які багато в чому схожі з відмінними знаками BMW. За даними видання Shanghai Daily, суд в Шанхаї постановив, що компанії повинні виплатити BMW компенсацію в розмірі 3 млн юанів (близько $432 тис.).
Один з обвинувачених Чжоу Лецинь в 2008 році зареєстрував у Китаї компанію Deguo Baoma Group (іnt) Holdings Limited, що перекладається як German BMW Group (іnt) Holdings Limited, а потім купив і зареєстрував товарний знак “BMN” і логотип, що нагадує символіку німецького концерну.
Пізніше Чжоу Лецинь дозволив виробнику одягу і взуття Chuangjia використовувати товарний знак “BMN” на своїй продукції, при цьому з плином часу вигляд логотипу все більше наближався до оригіналу BMW.
Рішення шанхайського суду було сприйнято експертами як важливий крок китайської влади в боротьбі з підробками та порушеннями патентів.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас