Мінінфраструктури пропонує заходи щодо розвитку ринку електромобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінінфраструктури пропонує заходи щодо розвитку ринку електромобілів

Технології&Авто
495
Держава повинна створювати умови для розвитку ринку електротранспорту в Україні, стимулювати національне виробництво, вважає міністр інфраструктури України Володимир Омелян.
“Переконаний: маючи такий кадровий і технологічний ресурс, Україна повинна виробляти електромобілі. При цьому наша амбітна мета: прихід в країну як мінімум трьох стратегічних інвесторів з ТОП-10 виробників”, – цитує його прес-служба міністерства.
За словами міністра, метою України є частка продажів електромобілів серед інших авто – 15% вже в 2020 році, а також власне виробництво електрокарів.
“Я твердо вірю, що ця ніша ринку вже є, це однозначно майбутнє. Ми маємо великі шанси зайняти свою частку ринку, оскільки стартові умови у всіх однакові. Ми згуртували навколо себе і Міністерство енергетики та вугілля, і Міністерство екології. Думаю, буде підтримка і з боку держави в питанні розвитку електротранспорту в Україні”, – підкреслив В.Омелян.
Згідно з презентацією міністра, наданою прес-службою Мінінфраструктури, станом на листопад в Україні налічувалося 1,630 тис. автомобілів. Їх щорічний приріст становить 13,2%, частка в продажах – 0,7%.
Серед бар’єрів для розвитку ринку електрокарів називаються психологічні (не зрозуміло, як і де заряджатися, як організувати зарядку, побоювання залишитися “в полі з порожнім баком”); фінансові (дорогі авто і ремонт); інституційні (слабкі умови для розвитку ринку); технологічні (малосерійне виробництво і його складність).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас