На розробку екзокостюма для літніх зібрали $10 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На розробку екзокостюма для літніх зібрали $10 млн

Технології&Авто
395
Проект Superflex, який створює екзокостюми для літніх людей, привернув інвестиції на $10 млн. Розробка компанії зробить більш вільними рухи тих, хто має проблеми з мобільністю.
Натільна електроніка зазвичай створюється для людей, які перебувають в хорошій фізичній формі – трекери для відстеження навантажень або підрахунку кількості кроків. Але компанія з Кремнієвої долини, Superflex, вирішила зосередитися на іншому. Вона створює розумні костюми для літніх людей. Superflex оголосив про те, що отримав $10 млн на свій проект від японської венчурної компанії Global Brain, пише The Verge.
Нагадаємо, що розробка компанії являє собою костюм, обладнаний сенсорами і керований комп’ютером. Він призначений для людей, що мають проблеми з мобільністю. Датчики аналізують пози і рухи тіла, щоб, наприклад, допомогти людині піднятися з крісла. Спочатку технологія була розроблена компанією SRI International в рамках програми по зниженню рівня травматизму у солдатів, яким доводиться піднімати важкі вантажі. Потім проект екзокостюма був виділений в окрему компанію.
Костюми не продаватимуться раніше 2018 року: за словами розробників, продукт багато в чому ще залишається на етапі концепції, і їм належить виконати велику технічну роботу.
Ідея створення екзоскелета під різні цілі подобається багатьом дослідникам. Наприклад, в Гарвардській лабораторії біодизайну розробляють робокостюм, який допоможе людям, які пережили інсульт, швидше відновити здатність ходити. А проект TALOS обіцяє підготувати костюм Залізної людини для спецназу до 2018 року.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас