Сбербанк Росії повідомив про плани роботи на українському ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сбербанк Росії повідомив про плани роботи на українському ринку

Фондовий ринок
3341
Сбербанк Росії поки не планує виходити з українського ринку, де банк представлений однойменною дочірньою організацією, повідомив глава Сбербанку Герман Греф.
“В цілому ми продовжуємо роботу в Україні. Наші активи стискаються поки, ми не бачимо якоїсь перспективи дуже швидкого виходу з ринку, продовжуємо працювати”, – сказав Греф. За його словами, “дочка” Сбербанку дійсно працює в непростих умовах, “практично щотижня відбуваються якісь інциденти”.
Г.Греф вважає, що на стабільність банківського сектору України вплинула також націоналізація ПриватБанку, одного з найбільших в країні.
“Ситуація складна, звичайно. Все, що сталося з ПриватБанком, підбурило хвилю серед населення, тому думаю, що якийсь період часу буде нестабільна ситуація і з приватними клієнтами, і з юридичними особами”, – сказав топ-менеджер.
За його оцінкою, для фахівців націоналізація ПриватБанку була секретом.
Українське ПАТ “Сбербанк” (раніше – ПАТ “Дочірній банк Сбербанку Росії”, до цього – банк “НРБ”) засновано в 2001 році. Його єдиним власником є ​​Ощадбанк Росії.
Згідно з даними Нацбанку України, на 1 липня 2016 року за розміром загальних активів Сбербанк займав 7-е місце (47,845 млрд грн) серед 108 банків, що діяли в країні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас