НКЦПФР оштрафувала 4 компанії за маніпулювання цінами на фондовому ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКЦПФР оштрафувала 4 компанії за маніпулювання цінами на фондовому ринку

Фондовий ринок
358
Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) оштрафувала 4 компанії на загальну суму 800 тис. гривень за маніпулювання цінами на фондовому ринку.
Про це йдеться в повідомленні НКЦПФР.
Комісія встановила факти маніпулювання цінами з боку ІК “Атланта Капітал”, “Фондовий Форекс”, ФК “Атлас” і “СвіссІнвест”.
Операції з ознаками маніпулювання цінами компаніями здійснювалися протягом другого півріччя 2014 року – в першому півріччі 2015 року з акціями публічних акціонерних товариств – “Ардер”, “Аква Діджитал”, “Лізингова компанія “Приват-Агро”, “Класик трейд”,“Хімволокно проект”.
Згідно з повідомленням, дані операції здійснювалися переважно в останні робочі дні місяців, в яких відбувалися біржові торги.
За їх результатами формувався певний біржовий курс акцій емітента, який не відповідав показникам їхньої фінансово-господарської діяльності.
Також зазначено, що проводилися ці операції тільки на біржі ПФТС серед обмеженого кола учасників біржі.
Комісія, розглянувши 19 справ за даним фактом, прийняла рішення об’єднати провадження стосовно кожної юрособи в одне і застосувати до кожної компанії санкцію в розмірі 200 тис. гривень.
Також в повідомленні зазначено, що станом на 20 грудня за фактами маніпулювання цінами на фондовому ринку НКЦПФР порушила 154 справи, з них протягом поточного року розглянуто і прийнято рішення у 84 справах.
За результатами розгляду, накладено штрафів на загальну суму 5,44 млн гривень, щодо 8 торговців цінними паперами застосовані санкції у вигляді анулювання ліцензії.
У листопаді Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку оштрафувала товариство з обмеженою відповідальністю “Альт Капітал” на 200 тис. гривень за маніпулювання цінами на фондовому ринку.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас