США оголосили про найбільше з 1972 року повернення територій Японії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США оголосили про найбільше з 1972 року повернення територій Японії

Світ
3798
США оголосили про готовність передати адміністрації найпівденнішої японської префектури Окінава частину територій на півночі однойменного острова, де розташовані американські військові об’єкти. Як говориться в оприлюдненій в середу офіційній заяві командування американським контингентом на Окінаві, всі необхідні для цього процедури завершені.
“Скорочення тренувального полігону на Окінаві не вплине на нашу прихильність і здатність працювати з урядом Японії і силами самооборони”, – наводить агентство Kyodo слова командувача контингентом США на Окінаві Лоуренса Ніколсона. Він також не виключив, що в майбутньому США продовжать політику повернення земель, що використовуються для розміщення військових баз, владі Японії.
Договір про повернення цих територій був підписаний в 1996 році, проте в 2002 році його реалізація була відкладена на невизначений термін. Згідно з документом, Японія повинна побудувати в районі північного тренувального полігону шість вертолітних майданчиків для потреб ЗС США. До теперішнього часу побудовано тільки два з них, а роботи зі зведення інших чотирьох поновилися влітку цього року.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас