ЄІБ виділяє EUR71 млн компанії "Нібулон" на розвиток — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄІБ виділяє EUR71 млн компанії "Нібулон" на розвиток

Фондовий ринок
539
Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) виділяє ТОВ “СП “Нібулон” EUR71 млн кредитних коштів на розвиток і модернізацію логістичної інфраструктури в Україні, йдеться в повідомленні на сайті компанії.
В “Нібулон” відзначають, що кредитні кошти дозволять сформувати пакет інвестицій компанії в розмірі $200 млн. Гроші будуть спрямовані на фінансування інвестиційного проекту компанії “Розвиток і реконструкція елеваторів (будівництво та оснащення об’єктів зернового зберігання), будівництво перевантажувальних і логістичних терміналів (будівництво буксирів) в Україні”, який буде реалізований в найближчі 2-3 роки.
“Проект спрямований на створення стійкої, сучасної і більш широкої системи зберігання і транспортування зерна, в результаті чого очікуються зниження цін на внутрішні перевезення та збільшення щорічного обсягу експорту сільськогосподарської продукції”, – йдеться в повідомленні.
Зокрема, в рамках проекту, компанія “Нібулон” планує побудувати до 10 надсучасних елеваторних комплексів, в тому числі на р. Дніпро і Південний Буг, що дозволить довести загальний обсяг зберігання зерна компанії до 2,5 млн тонн.
У планах також реконструювати суднобудівний-судноремонтний завод “Нібулон”, що дозволить будувати до 15 судів і обробляти до 15 тис. тонн металу на рік.
Крім того, в сільгосппідприємстві мають намір збільшить дедвейт свого вантажного флоту до 250 тис. тонн, а також збільшити обсяги річкових перевезень р. Дніпро і Південний Буг до 4 млн тонн, що, в свою чергу, дозволить заощадити державі 3,16 млрд грн бюджетних коштів на ремонті доріг.
Згідно з повідомленням, підписання відповідної угоди відбулося в рамках Ради асоціації Україна-ЄС 19 грудня в Брюсселі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас