Бельгія займеться розслідуванням корупції на тендері в порту "Південному" - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бельгія займеться розслідуванням корупції на тендері в порту "Південному" - ЗМІ

Фондовий ринок
421
Корупція при проведенні тендеру на днопоглиблення в порту “Південному” може стати предметом судового розгляду в Бельгії.
За даними видання, власники бельгійської днопоглиблювальної компанії Jаn de Nul, яка перемогла в тендері, можуть звинуватити народного депутата Сергія Фаєрмарка і начальника АМПУ в порту “Південному” Максима Широкова в шантажі. Українські чиновники змусили бельгійців влітку цього року віддати 55% акцій дочірньої компанії “Ян де Нул Україна”, пообіцявши натомість забезпечити перемогу в тендері на днопоглиблення. Такої версії дотримуються детективи НАБУ, які розслідують справу.
“Після передачі матеріалів українського слідства в Бельгію, питання Яну Пітеру і Дірку де Нулу будуть ставити вже місцеві правоохоронці. На думку юристів, в ситуації, що склалася, братам не вигідно покривати українських чиновників, адже простежується факт змови. Неможливо передати за безцінь 55% акцій, не знаючи, що очікується в замін і хто є кінцевим бенефіціаром фірм, на які ці акції були переоформлені. Адвокати сім’ї де Нул швидше за все будуть дотримуватися версії, що вони стали жертвами вимагання. Принаймні, такий сценарій вже спрацював раніше в їхній рідній Бельгії”, – йдеться в статті.
Видання зазначає, що Ян Пітер і Дірк де Нул вже притягувалися до відповідальності в Бельгії за підкуп чиновників і ухилення від сплати податків. У 2002 році суд засудив бізнесменів до трьох років позбавлення волі.
“Офіцер податкової служби Віллі Годгезелшап заявив, що брати давали йому хабара за його ініціативою, і тим самим відчутно пом’якшив для них вирок і спосіб його виконання. У нинішній ситуації брати де Нул, ймовірно, також “переведуть стрілки” на українських чиновників”, – пишуть “Коментарі”.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас