Готівка проти біткоїна: що обирають споживачі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Готівка проти біткоїна: що обирають споживачі

Фінтех і Картки
1613
Незважаючи на те, що популярність мобільних платежів і біткоїна продовжує зростати, готівкові гроші залишаються найпопулярнішою формою оплати.
Готівка домінує на ринку платежів серед споживачів в семи країнах, згідно з дослідженням International Journal of Central Banking. У рамках дослідження були проаналізовані платіжні переваги споживачів з Австралії, Австрії, Канади, Франції, Німеччини, Нідерландів та США.
Платіжні вподобання споживачів з вищевказаних країн істотно відрізняються. Хоча в США на транзакції за участю готівки припадає близько 46% всіх операцій, американці оплачують товари і послуги паперовими купюрами набагато рідше, ніж споживачі в інших країнах. Німці та австрійці залишаються самими вірними прихильниками готівки, тоді як голландці найчастіше розплачуються дебетовими картками. Паперові чеки все ще популярні у Франції та в США.
Більшість споживачів використовують готівку для транзакцій невеликих обсягів кілька разів на день. У всіх країнах, де проводилося дослідження, за винятком Німеччини та Австрії, у середнього споживача одномоментно є при собі 30 доларів США.
Кількість доларів і євро в обороті збільшилася вдвічі з 2005 року, згідно з виданням Bloomberg. На це може бути дві причини: по-перше — попит на ці валюти за кордоном і, по-друге — той факт, що люди продовжують носити з собою готівку.
Також готівкові платежі мають інші переваги: дослідження показали, що розраховуючись готівкою, люди більше цінують свої гроші і, як результат, витрачають менше.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас