Кабмін встановив припинення виплати стипендій для молодих учених при досягненні стипендіатами-магістрами 35 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін встановив припинення виплати стипендій для молодих учених при досягненні стипендіатами-магістрами 35 років

Казна та Політика
450
Кабінет міністрів України встановив припинення виплати урядових стипендій для молодих учених при досягненні стипендіатами-магістрами 35 років і 40 років для стипендіатів із ступенем доктора наук, або того, хто навчається в докторантурі.
Згідно з постановою №946 від 14 грудня, уряд встановив, що вік осіб, висунутих на здобуття стипендій, не може перевищувати 33 років для осіб, які мають вищу освіту не нижче магістерського рівня, і 38 років для осіб, які мають науковий ступінь доктора наук або вчаться в докторантурі, на час їхнього висунення для участі в конкурсі на отримання стипендій. Раніше кандидати на отримання стипендії повинні були бути молодшими за 35 років.
На здобуття стипендій можуть висуватися наукові працівники, науково-педагогічні працівники, аспіранти, ад’юнкти, докторанти, інші вчені та інженерно-технічні працівники наукових установ, організацій, вищих навчальних закладів.
Обов’язковою умовою для отримання стипендії є наявність у претендента значущих наукових результатів, а також можливість проводити наукові дослідження.
Колегії міністерств і відомств і президії національних галузевих академій наук, яким виділені стипендії, двічі на рік (до 25 квітня і до 25 жовтня (раніше – вересня) передають Комітету з державних премій України в галузі науки і техніки свої рекомендації щодо призначення стипендій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас