Міжбанк спокійно відреагував на новини про Приватбанк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк спокійно відреагував на новини про Приватбанк

Валюта
4758
Міжбанк спокійно відреагував на новини про ПриватБанку.
Про це повідомили дилери комерційних банків.
За словами директора казначейства банку “КредитДніпро” Олега Курінного, міжбанківський ринок досить спокійно відреагував на новини про націоналізацію найбільшого за розмірами активів в Україні ПриватБанку.
“Після ранкового зростання котирувань, до полудня” курс гривні”:http://finance.ua/ru/currency трохи зміцнився до 26,23/26,33 грн грн/$1. Цей період, власне, і був найбільш активним. Пізніше курс долара трохи зріс на поодиноких угодах і бажанні експортерів трохи розігріти ситуацію до найбільш вигідних для себе позицій”, – прокоментував він хід торгів.
Як повідомлялося, пізно увечері 18 грудня Кабінет міністрів України прийняв рішення про перехід 100% акцій найбільшого в країні Приватбанку (Дніпро) у власність держави. Передбачається, що власником 100% акцій Приватбанку стане держава в особі Міністерства фінансів і гарантує безперебійне функціонування цієї установи і збереження коштів його клієнтів.
Міністерство фінансів має намір заповнити дефіцит капіталу ПриватБанку на суму від 116,8 млрд грн до 148 млрд грн в кілька етапів. На першому етапі Мінфін випустить облігації на суму 43 млрд грн.
За прогнозами НБУ, націоналізація ПриватБанку не зробить істотного впливу на інфляцію і валютний ринок.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас