"Нафтогаз" вказує на необхідність уточнення поняття "нової свердловини" в законопроекті про зниження ренти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" вказує на необхідність уточнення поняття "нової свердловини" в законопроекті про зниження ренти

Фондовий ринок
105
НАК “Нафтогаз України” вказує на необхідність чіткого прописання критерію визначення “нової свердловини” в законопроекті №5132, що передбачає зниження ренти на видобуток газу з 14-29% (залежно від глибини нової свердловини) до 12%.
“Законопроект, яким передбачається зниження ставки рентної плати для обсягів газу, видобутих із нових свердловин, з нинішніх 29%/14% до 12%, не містить вичерпного визначення терміна “нова свердловина”, що створює можливості для несумлінної поведінки газодобувних компаній”, – зазначено в повідомленні НАК.
На думку “Нафтогазу України”, новими повинні визначатися свердловини, буріння яких з поверхні почнеться після 1 січня 2017 року (що буде підтверджено Актами про введення в експлуатацію бурових установок).
“Таке визначення дозволить запобігти можливим зловживанням, зокрема, класифікації свердловин, за якими левова частка капітальних інвестицій була здійснена в минулому, як нових, наприклад, при добурюванні і поглибленні існуючих свердловин, буріння бокових стволів”, – уточнюють в НАК.
Як повідомлялося, Рада прийняла законопроект № 5132 “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2017 році” в першому читанні 6 грудня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас