Thyssenkrupp почне продаж ліфтів, які рухаються по горизонталі (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Thyssenkrupp почне продаж ліфтів, які рухаються по горизонталі (відео)

Технології&Авто
2280
У Німеччині працює тестова 246-метрова шахта вартістю $43 млн. В ній компанія Thyssenkrupp перевіряє свої нові технології. Незабаром їхні ліфти повинні поїхати не тільки у вертикальному, а й у горизонтальному напрямку, в тому числі завдяки магнітній левітації.
Провідні виробники ліфтів: Otis, Schindler, Thyssenkrupp і Kone — активно працюють над переосмисленням концепції звичного всім ліфта. Проект Thyssenkrupp називається MULTI і не тільки підключений до інтернету речей, але і пересувається в горизонтальній площині і повністю позбавлений звичних тросів, які тягнуть кабіну.
Доступ до цих ліфтів можна отримати віддалено. Відповідно, діагностувати і вести їх мінімальне обслуговування можна без обов’язкової присутності поруч. Незграбні кнопки змінюють додатки для смартфонів, які направляють пасажирів ліфта по будівлі. Це стане актуально, тому що в компанії вважають, що з їхньою новою системою ліфтів будівлі позбавляються обмежень по висоті, а ліфти зможуть пересуватися по розгалуженій системі шахт.
Інженери компанії, втомлені від того, що технології глобально не змінювалися 160 років, запропонували таке. Ліфтам більше не потрібні сталеві троси, противаги і величезні мотори на дахах будівель. У нових ліфтах кабіни мають прямий привід — вони самі себе пересувають по шахті. І хто взагалі сказав, що в шахті повинна знаходитися тільки одна кабіна? В системі MULTI кабіни можуть рухатися одна за одною: як горизонтально, так і вертикально. Мережа шахт буде пронизувати всю будівлю. У перспективі кабіни також матимуть можливість пересуватися з допомогою магнітної левітації.
Технологія вимагає на 40% менше місця для установки, якщо порівнювати зі звичайними ліфтами. Перші екземпляри будуть введені в експлуатацію в 2019 році на Середньому Сході і в Азії, де існує гостра необхідність в економії простору.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас