АМКУ оштрафував Tedis Ukraine майже на 430 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ оштрафував Tedis Ukraine майже на 430 млн грн

Фондовий ринок
442
Антимонопольний комітет України (АМКУ) оштрафував торговельну компанію Tedis Ukraine (раніше – “Мегаполіс-Україна”), найбільшого тютюнового дистриб’ютора в Україні, на суму близько 430 млн грн.
“Компанію оштрафовано на суму близько 430 млн грн за зловживання монопольним становищем на ринку дистрибуції сигарет”, – повідомив агентству “Інтерфакс-Україна” учасник засідання АМКУ, що відбулося в п’ятницю.
Як повідомлялося, в квітні 2015 року АМКУ рекомендував ТОВ “Мегаполіс-Україна” дотримуватися правил конкуренції при поставках сигарет в роздрібну торгівлю, зокрема, при встановленні розміру торговельної надбавки.
Рекомендації утриматися від дій або бездіяльності, що ведуть до обмеження доступу до ринку інших тютюнових компаній, також були надані чотирьом основним українським виробникам сигарет – “Філіп Морріс Україна”, “ДжейТі Інтернешнл Україна”, “Імперіал Тобакко Продакшн Україна”, “А/Т тютюнова компанія “В.А.Т.-Прилуки”.
Про погіршення стану конкуренції на ринку оптової торгівлі тютюновою продукцією АМКУ повідомили підприємства роздрібної торгівлі.
У серпні 2016 року Комітет завершив розслідування ситуації на ринку оптової торгівлі тютюновими виробами і заявив про необхідність збільшення кількості дистриб’юторів сигарет. Учасники ринку повинні надати зауваження до висновків АМКУ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас