Європейська супутникова система розпочала роботу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейська супутникова система розпочала роботу

Світ
464
Європейська комісія (ЄК) оголосила про початок роботи супутникової системи навігації Galileo. Як повідомляється на сайті ЄК, Galileo повністю сумісна з американською системою GPS, але буде пропонувати в подальшому більш точне і надійне позиціонування для кінцевих користувачів. Про це пише 3DNews.
В даний час на навколоземній орбіті перебувають 18 супутників системи Galileo. Формування повного угруповання європейської навігаційної системи, яка нараховуватиме 30 супутників, має завершитися до 2020 року.
Тому сигнали системи не будуть доступні постійно на початковому етапі, і її передбачається використовувати в поєднанні з іншими системами супутникової навігації, як, наприклад, GPS. Можливості Galileo будуть розширюватися в міру запуску нових супутників.
Перший смартфон з підтримкою навігації Galileo, виготовлений іспанською компанією BQ, вже знаходиться у продажу. Надалі коло мобільних пристроїв з підтримкою європейської системи навігації значно розшириться.
На початковому етапі Galileo в поєднанні з системою GPS буде безкоштовно надавати цілий ряд послуг. Сервіс Galileo Open Service дозволить власникам смартфонів і водіям автомобілів, оснащених чіпом Galileo, визначити точне місце розташування.
Сервіс Search and Rescue Service (SAR) прийме сигнал лиха і допоможе більш оперативно відшукати і врятувати людину, яка загубилася в горах або в морі.
Сервіс Public Regulated Service призначений для надання послуг державним органам, таким як служби цивільного захисту, служби по наданню гуманітарної допомоги, а також співробітникам митниці та поліції. Він надасть допомогу урядовим користувачам під час національних надзвичайних або кризових ситуацій, таких як, наприклад, терористичні акти.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас