У яких регіонах найбільше заощаджують з ProZorro — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У яких регіонах найбільше заощаджують з ProZorro

Казна та Політика
467
Києву на державних закупівлях через Систему публічних електронних закупівель ProZorro в 2016 році вдалося заощадити 4,8 млрд грн. Це 56% від загальної економії усієї країни чи в 1,2 рази більше, ніж сумарний показник усіх інших областей. Аналіз інформації про заощадження різних регіонів підготували фахівці торговельного майданчика Zakupki.Prom.ua.
“Звичайно, такі вражаючі результати обумовлені в першу чергу тим, що в столиці зосереджено більшість державних замовників з величезними закупівельними бюджетами. Так, очікувана вартість всіх торгів Києва за 2016 рік (а їх було оголошено близько 77 тис.) перевищує 110 млрд грн. Це половина від очікуваної вартості закупівель по всій країні. При чому 55% цієї суми “забезпечили” лише три замовника – ПАТ “Укртрансгаз”, ПАТ “Укргазвидобування” та Міністерство оборони України”, – розповідає керівник департаменту розвитку державних закупівель торговельного майданчика Zakupki.Prom.ua Андрій Баришполь.
Другу сходинку за рівнем економії у держзакупівлях в 2016 році посідає Одеська область з показником в 400,8 млн грн. Таким результатам регіон в першу чергу завдячує ДП “Морський торговельний порт “Чорноморськ” та ДП “Морський торговельний порт “Южний”, котрі лише удвох заощадили сумарно близько 170 млн грн.
Третє місце у Дніпропетровської області з 392,2 млн грн. економії. Однак у цьому регіоні високий показник заощадження забезпечили не стільки великі державні замовники, скільки активність місцевих органів влади та підпорядкованих їй комунальних підприємств.
Також в п’ятірку найбільш заощадливих регіонів увійшли Донецька та Запорізька області – 390,7 млн грн та 269,1 млн грн економії відповідно.
У яких регіонах найбільше заощаджують з ProZorro
В цілому, за одинадцять місяців 2016 року на державних закупівлях, що проводяться через ProZorro, вдалося заощадити близько 7,8 млрд грн. А за весь період роботи системи сума економії сягнула 8,48 млрд грн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас