ЄК почала антимонопольне розслідування злиття Deutsche Boerse і LSEG — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄК почала антимонопольне розслідування злиття Deutsche Boerse і LSEG

Фондовий ринок
87
Європейська комісія, яка виконує функції антимонопольного регулятора ЄС, направила повідомлення про претензії (statement of objections) операторам бірж Deutsche Boerse AG і London Stock Exchange Group Plc (LSEG) з приводу їх запланованого злиття, повідомляється в прес-релізі Єврокомісії.
Повідомлення про претензії є офіційним документом, який сповіщає юрособу про початок антимонопольного розслідування проти неї в ЄС. Після отримання повідомлень про претензії компанії можуть відповісти на них письмово або під час спеціально організованих слухань. Зазвичай на це дається близько трьох місяців. Будь-які заходи щодо них можуть бути прийняті тільки після того, як вони висловлять свою позицію.
Розслідування, зокрема, стосуватиметься клірингових послуг, об’єднання яких є однією з головних причин злиття бірж. Таким чином вони розраховують підвищити ефективність операцій, пов’язаних з торгівлею деривативами, проте регулятори побоюються, що це дасть їм занадто великий контроль над цим ринком.
Deutsche Boerse і LSEG домовилися про злиття шляхом обміну акцій у березні поточного року. Угода, у випадку її успішного завершення, приведе до створення найбільшого в Європі оператора ринку цінних паперів з капіталізацією понад $30 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас