ДАК "Автомобільні дороги України" перейде на автоматизовану систему управління закупівлями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДАК "Автомобільні дороги України" перейде на автоматизовану систему управління закупівлями

Казна та Політика
222
ПАТ “Державна акціонерна компанія “Автомобільні дороги України” розробляє проект автоматизованої системи управління всіма закупівлями, які здійснює компанія.
Як повідомила прес-служба ПАТ, вже в першому кварталі 2017 року компанія вийде на єдиний централізований контроль закупівель всіх 400 філій. Такі зміни проводяться у рамках впровадження ERP – автоматизованої системи управління дочірніми підприємствами. Вона включає в себе електронний документообіг, бухгалтерський облік, контроль за закупівлями, геоінформаційні системи, контроль якості робіт тощо.
“Ми зможемо контролювати кожен куплений літр бензину і кілограм щебеню. Будемо бачити, хто купив, у кого, за якою ціною і чи була ціна максимально оптимальною. Це дійсно великий позитивний прорив для нас. Ще влітку, коли я тільки починав роботу, все купувалося за завищеними цінами, цей процес ніким не контролювався взагалі. Тепер машина не збреше” – цитується в повідомленні глава компанії Артем Гриненко.
Більше того, як зазначає ПАТ, за допомогою системи, контроль можна здійснювати як над замовником, так над підрядником, що на думку А. Гриненка збільшить конкуренцію на ринку і підвищить якість.
ДАК нагадує, що в рамках запланованих змін першорядними завданнями для компанії є її оздоровлення, оптимізація майна, закупівля нової техніки, розрахунок з добропорядними кредиторами та залучення міжнародних інвестицій. Також ведуться переговори з донорами щодо впровадження ІТ-технологій автоматизації всіх процесів компанії.
Засновником ДАК “Автомобільні дороги України” є держава в особі “Укравтодору”. Одним з головних завдань компанії є виконання робіт з експлуатаційного утримання автодоріг загального користування державного і місцевого значення довжиною 170 тис. км. Компанія також виконує роботи з ремонту автомобільних доріг, мостів, інших штучних споруд та елементів облаштування.
До складу компанії входять 33 дочірні підприємства, які діють у всіх областях України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас