Порошенко повідомив, коли в Україні будуть збільшені пенсії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко повідомив, коли в Україні будуть збільшені пенсії

Особисті фінанси
4383
В Україні незабаром буде збільшено розмір пенсій.
Про це під час робочого візиту до Тернопільської області заявив президент України Петро Порошенко.
За його словами, це буде зроблено після того, як із зростанням мінімальної зарплати зростуть надходження від податків з доходів фізичних осіб та єдиного соціального внеску, а отже, наповниться пенсійний фонд.
“Тоді ми перейдемо до підвищення пенсій. Впевнений в тому, що в Україні фантастичне майбутнє”, – сказав Порошенко.
На скільки саме планується підняти пенсії, він не уточнив.
Разом з тим президент нагадав, що з 1 січня розмір мінімальної зарплати зростає до 3,2 тис грн.
“З 1 січня більше не буде зарплати в 1,5-1,6 тис. грн, прийнято рішення підняти зарплату в 2 рази. Це спрямовано на захист людини праці та боротьби з бідністю. Причому це стосується як виробництва, так і бюджетної сфери”, – сказав Порошенко.
“Скасовано 368 актів та постанов, якими регулювалася діяльність бізнесу. Хто повинен контролювати якість? Чесне ім’я українського виробника. Це ефективніше, ніж хабарники в контролюючих службах. Питання дерегуляції та змін податкового адміністрування знімає тиск на підприємців. Створюється електронний кабінет платника податків, а податкові інспекції перетворюються на консультаційні пункти. Нема чого ходити до підприємців. Зміна податкової системи буде одним із стовпів економічної реформи”, – сказав Порошенко.
Нагадаємо, сьогодні президент заявив, що якщо в 2014 році головним завданням було зупинити ворога, у 2015 році – створити власні Збройні сили, то в 2016 році головним завданням є підняття економіки.
“Замість того, щоб брати кредити, які потрібно повертати, потрібно залучати інвестиції, які створюють нові робочі місця, дають податки, нові технології. Відкриття цього виробництва є запорукою і ознакою успіху України”, – сказав президент.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас