Оприлюднено нові ліцензійні умови щодо імпорту ліків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оприлюднено нові ліцензійні умови щодо імпорту ліків

Казна та Політика
354
Кабінет Міністрів України оприлюднив нові ліцензійні умови провадження господарської діяльності з виробництва, оптової та роздрібної торгівлі, а також імпорту лікарських засобів, пише Інтерфакс-Україна.
Відповідну постанову №929 від 30 листопада 2016 оприлюднено на урядовому порталі.
Документ встановлює перелік кваліфікаційних, організаційних та спеціальних вимог до ліцензіатів, а також перелік документів, необхідних для отримання ліцензії для ведення господарської діяльності.
Згідно з пояснювальною запискою, затвердження ліцензійних угод дозволить забезпечити реалізацію єдиної державної політики у сфері ліцензування, захисту інтересів пацієнтів та створення належних умов для забезпечення населення лікарськими засобами відповідної якості.
Постанова набирає чинності з дня її опублікування. Винятком є пункти 194-200, 258, 259, 265, що стосуються окремих вимог до ведення господарської діяльності з імпорту лікарських засобів, які вступлять в силу з 1 березня 2017 року.
Як повідомлялося, раніше Кабмін схвалив ряд проектів нормативних актів для реформи охорони здоров’я, в тому числі і “Ліцензійні умови ведення господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів)”.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас