2017 року кількість безконтактних операцій зросте вдвічі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

2017 року кількість безконтактних операцій зросте вдвічі

Фінтех і Картки
245
Наступного року банкіри очікують сплеску популярності безконтактних платежів. У цьому році їх частка становить менше 3% від загальної кількості транзакцій з картами. «У наступному році можна очікувати двократний приріст за безконтактними платежами», – сказав начальник управління інноваційних технологій Укргазбанку Володимир Литошенко на круглому столі «Безконтактні платежі», організованому «Фінансовим клубом».
Зростання відбудеться в першу чергу за рахунок розвитку інфраструктури. «Після встановлення безконтактних терміналів в метрополітені кількість безконтактних платежів зростала на 10-20 тис. операцій на місяць. В останні три місяці ми спостерігаємо приріст на 80-100 тис. операцій щомісяця», – підрахував заступник директора департаменту електронної комерції і платіжних засобів – начальник процесингового центру Ощадбанку Олександр Сотник.
 Він пообіцяв, що в планах банку – збільшити кількість терміналів, що приймають безконтактні платежі, на станціях київського метрополітену.
Ще один з варіантів популяризації безконтактних платежів – мотиваційні програми міжнародних платіжних систем і банків. Наприклад, повернення клієнту частини коштів за покупку. «Найближчим часом ми плануємо випустити мультивалютну картку, яка буде підтримувати NFC-платежі. Мотивація для розрахунків буде представлена у вигляді cashback», – пообіцяв заступник голови правління ТАСкомбанку Валерій Даниленко.
Сприяти розвитку contactless-транзацій дозволить і проведення NFC-платежів за допомогою телефону. «2017-2018 роки – перспектива використання телефонів для оплати», – вважає директор департаменту продуктів роздрібного бізнесу Крісталбанка Максим Андрієнко. «На західних ринках уже запущені Apple, Android і Samsung Pay, які можуть з’явитися в Україні протягом наступних двох років. У цих сервісів велике майбутнє, вони безпечніше і прогресивніші, ніж платежі безконтактною карткою. Поява цих сервісів в Україні, а також впровадження подібних з боку безпосередньо банків, стане потужним імпульсом для розвитку інфраструктури безготівкових платежів», – прогнозує керівник управління інноваційних проектів Банку Кредит Дніпро Сергій Сорокін.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас