РФ підтримує заборону грошових переказів з Росії в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РФ підтримує заборону грошових переказів з Росії в Україну

Фінтех і Картки
1746
Мінекономрозвитку підтримує законопроект, що забороняє грошові перекази з Росії в Україну за допомогою іноземних платіжних систем, повідомило джерело в фінансово-економічному блоці уряду.
За словами джерела, відповідна позиція викладена в листі заступника міністра економічного розвитку Миколи Подгузова до Мінфіну.
Як повідомлялося раніше, в листопаді депутат фракції “Єдина Росія” Владислав Резник вніс до Держдуми законопроект, який може обмежити грошові перекази з території Росії на територію України та інших країн, які ввели обмеження для російських платіжних систем, в разі, коли такі перекази з РФ здійснюються через іноземну систему.
В кінці жовтня Україна заборонила діяльність кількох російських платіжних систем, в тому числі “Золотої Корони” і “Юністріму”.
Відповідно до внесеного законопроекту, в разі введення іноземною державою обмежень на використання на її території платіжних послуг, що надаються російськими операторами, не будуть здійснюватися перекази грошових коштів з території РФ на територію такої держави з використанням іноземних платіжних систем. Порушення такого обмеження призведе до стягнення Банком Росії штрафу з особи, яка здійснила переказ, в розмірі зроблених платежів.
Законопроект також вносить до закону про “Національну систему платіжних карт” поправки, які обмежують транскордонні перекази коштів без відкриття банківського рахунку, що здійснюються поза російськими або іноземними платіжними системами.
В даний час транскордонні перекази здійснюються в рамках платіжних систем або з використанням послуг іноземних юридичних осіб, які не є інфраструктурою іноземних платіжних систем, через так звані “системи термінових переказів”. Автор документа пропонує заборонити використання таких систем переказів з метою забезпечення прав і законних інтересів учасників подібних правовідносин.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас