Серед українців за останній рік збільшився попит на дорогі товари — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Серед українців за останній рік збільшився попит на дорогі товари

Особисті фінанси
2394
Українські покупці забули про кризу і почали прискореними темпами — з ростом в 20-40% від показників минулого року — скуповувати смартфони, дорогу побутову техніку, телевізори і навіть автомобілі.
Про це свідчать дані дослідження ринку в журналі “Новий час”. Так, це зростання експерти пов’язують з кількома факторами: відкладеним попитом серед споживачів, розвитком споживчого кредитування, невеликим зростанням середнього заробітку, а також «оптимізмом українців щодо витрати їхніх заощаджень».
Найбільшим зростанням відзначилося телекомунікаційне обладнання, простіше кажучи, смартфони: експерти зафіксували його 40% збільшення. Пожвавилися і продажі великої побутової техніки — на 16%, а також офісної електроніки — на 12%.
Також зростають продажі товарів з категорії IT: ноутбуки, монітори і стаціонарні комп’ютери українці за минулі місяці 2016-го купували на 10% активніше, ніж рік тому.
Після двох років падіння ринок нових машин переживає легкий ренесанс: автопродажі зросли на 40% порівняно з 2015-м.
Пожвавлення позначилося і на обсязі роздрібної торгівлі, свідчать дані Держстату. Так, якщо за 10 місяців минулого року населення придбало товарів на 828 млрд грн, то в нинішньому — вже на 932 млрд грн. При цьому в 2014-му й 2015-му цей показник тільки падав.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас