"Укравтодор" має намір наступного року покращити автомобільне сполучення з Польщею — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укравтодор" має намір наступного року покращити автомобільне сполучення з Польщею

Казна та Політика
378
Державне агентство автомобільних доріг України (“Укравтодор”) має намір покращити автомобільне сполучення з Польщею в 2017 році, відремонтувавши прикордонні дороги у Волинській області.
Згідно з повідомленням агентства, в рамках даного проекту буде завершена реконструкція і відкрито рух автомобілів на 8 кілометрах ділянки між Ковелем та КПП “Ягодин” на міжнародній трасі Київ – Ковель – Варшава. “Це дозволить ліквідувати кілька місць концентрації ДТП та покращить транспортну ситуацію на обході Ковеля”, – пояснили в агентстві.
Також планується провести реконструкцію ділянки автомобільної дороги національного значення Н-22 від КПП “Устилуг” у м. Володимир-Волинський, яку профінансує Польща. При цьому за кошти державного бюджету України буде проведено ремонт траси Н-22 від Володимира-Волинського до Луцька. “Це дозволить забезпечити якісний під’їзд до контрольно-пропускного пункту “Устилуг” – другого по навантаженню у Волинській області”, – додали в “Укравтодорі”.
Як повідомлялося, раніше в Укравтодорі повідомили, що 2017 році ремонт доріг буде проводитися за маршрутним принципом, а також спільно з регіональними службами буде сформований перелік доріг, на які виділятимуться кошти в наступному році.
При цьому, за словами в. о. глави “Укравтодору” Славоміра Новака, “Укравтодор” має підвищити ефективність використання кредитних коштів, отриманих для реалізації дорожніх проектів в країні. За даними “Укравтодору”, фінансування капітального ремонту автодоріг країни в наступному році, згідно з проектом держбюджету на 2017 рік, практично відсутнє.
За словами міністра інфраструктури Володимира Омеляна, для відновлення дорожнього сектора України і приведення його до європейських норм щорічно необхідно щонайменше 50 мільярдів гривень. В поточному році на ремонт та будівництво автошляхів було виділено близько 19 мільярдів гривень.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас