Після Brexit і Трампа Італія стала третім серйозним шоком для Європи - Die Welt — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Після Brexit і Трампа Італія стала третім серйозним шоком для Європи - Die Welt

Світ
1933
Як зазначає видання, сьогодні італійське суспільство розділене на три приблизно рівні частини.
Це третій серйозний шок для Європи за останні півроку. Після Brexit і обрання в США нового президента Дональда Трампа – тепер повалення італійського прем’єра Маттео Ренці, пише оглядач Клаус Гайгер на сторінках німецької газети Die Welt.
Поразка Ренці, як зазначає автор, можна також розцінювати як “третє велике народне повстання проти політичного істеблішменту” і як третій удар по європейській ідеї” – ідеї західної демократії.
Італійське суспільство розділене на три приблизно рівні частини. Це – проєвропейськи налаштовані прихильники Демократичної партії Ренці, електорат правих партій ( “Вперед, Італія” і “Ліга Півночі”) і що приєдналися до популістського “Руху п’яти зірок” противники еліти.
У минулому Ренці, як борець з політичним істеблішментом, обіцяв італійцям “покінчити” з політичною кастою в Італії. Італійці, відмовившись від Ренці, повернулись в бік тих сил, які вже обіцяють “покінчити” з прем’єром, тобто, до “Руху п’яти зірок”. При цьому ця партія дуже непередбачувана, і що станеться в разі її приходу до влади, невідомо, підкреслює оглядач видання. Автор також не виключає, що можливий вихід з єврозони.
Нагадаємо, італійці проголосували на референдумі проти змін до Конституції, які пропонував прем’єр-міністр Маттео Ренці, після чого глава італійського уряду оголосив про свою відставку.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас