Трамп обрушився з критикою на Китай — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Трамп обрушився з критикою на Китай

Світ
3337
Обраний президент США піддав критиці Пекін за знецінення юаня і демонстрацію військової сили в Південно-Китайському морі.
 “Чи запитував нас Китай, коли знецінював свою валюту (ускладнюючи для наших компаній конкурентну боротьбу), обкладав високими податками нашу продукцію, що поставляється в їхню країну (США не оподатковує їх податками) чи вибудовував потужний військовий комплекс посеред Південно-Китайського моря? Я так не думаю”, – написав Трамп в своєму Twitter.
Він не уточнив, чим викликані такі заяви. Раніше Пекін висловив офіційний протест у зв’язку з телефонною розмовою між Трампом і лідером Тайваню Цай Інвень. Трамп таким чином порушив обмеження на прямі дипломатичні контакти. Міністр закордонних справ країни Ван І назвав розмову “дитячим прийомом Тайваню”. Прес-секретар Ради національної безпеки США Нед Прайс заявив, що політика Вашингтона щодо Китаю залишилася незмінною.
З 1979 року в США діє закон про відносини з Тайванем. Він дозволяє співробітництво в сфері економіки, але не передбачає дипломатичних відносин між США і Тайванем.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас