Продаж "ТриМобу" суперечить договору про приватизацію "Укртелекому" - ФДМ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Продаж "ТриМобу" суперечить договору про приватизацію "Укртелекому" - ФДМ

Фондовий ринок
409
Фонд держмайна України не погодив продаж ПАТ “Укртелеком” його “дочки” – ТОВ “ТриМоб”, що володіє ліцензією на зв’язок третього покоління, через те, що дана угода суперечить договору, укладеному при продажу 92,79% акцій “Укртелекому” ТОВЕСУ”.
Про це йдеться у відповіді прес-служби ФДМ.
Згідно з повідомленням, зазначений договір від 11 березня 2011 року містить застереження: до повного його виконання “ЕСУ” не повинно допустити продажу всієї або часткової частки майна “Укртелекому”, ринкова вартість якого становить понад 10% статутного капіталу ПАТ.
ПАТ “Укртелеком” володіє часткою (100%) в статутному капіталі ТОВ “ТриМоб”, яке є оператором мобільного зв’язку. З огляду на значну вартість цієї частки, її відчуження можливе тільки за попередньої згоди ФДМ”, – заявляють у Фонді.
Як відзначають у ФДМ, аналіз всіх пов’язаних з відчуженням даного активу ризиків показав: дана угода може привести до неможливості виконання покупцем договірних зобов’язань.
“З огляду на викладене, ФДМ не надав ТОВЕСУ” попередню згоду на відчуження частки, що належить ПАТ “Укртелеком” в статутному капіталі ТОВ “ТриМоб”, – констатують у Фонді.
Як повідомили в “Укртелекомі”, термін виконання приватизаційних зобов’язань оператора закінчився в травні 2016 року.
З травня цього року в компанії працює підсумкова комісія ФДМ, що перевіряє виконання приватизаційних зобов’язань, які передбачали, зокрема, ведення нею прибуткової діяльності, продовження діяльності в сфері телекомунікацій, надання загальнодоступних телекомунікаційних послуг, в тому числі у важкодоступних населених пунктах, інші вимоги.
Раніше повідомлялося, що мобільний оператор “Vodafone Україна” (ПрАТ “МТС Україна”) відкликав з Антимонопольного комітету України заяву про отримання дозволу на покупку “ТриМоб” через неузгодженість даної угоди ФДМ.
“Поки компанія вирішила відкликати заяву. Якщо ситуація зміниться, ми готові подати її знову”, – уточнювала прес-служба.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас