Кабмін оприлюднив порядок перерахунку платежів за опалення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін оприлюднив порядок перерахунку платежів за опалення

Казна та Політика
1199
Кабінет міністрів України встановив, що в разі відсутності лічильників тепла у багатоквартирних будинках не буде застосовуватися оплата за встановленими нормами споживання, а буде враховуватися середньозважений показник споживання будинків з лічильниками тепла.
У своїй постанові №865 від 30.11.2016 р уряд відмовляється від чинних норм розрахунку тепла на квадратний метр опалювальної площі і з урахуванням фактичної температури зовнішнього повітря і фактичної кількості днів надання послуги.
Таким чином, постанова припиняє коригування на температуру зовнішнього повітря, яку Кабмін встановив в минулому році.
Замість цього плата нараховуватиметься на підставі середньозважених для даного населеного пункту показників споживання тепла поточного розрахункового періоду, виставлених відповідно до показників будинкових лічильників тепла. Тобто показники для будинків без лічильників будуть розраховувати, виходячи із споживання будинків з лічильниками тепла.
Середньозважене для відповідного населеного пункту споживання тепла на опалення 1 кв. метра визначається як співвідношення загального обсягу споживання теплової енергії, зафіксованого будинковими лічильниками теплової енергії, до відповідної загальної опалювальної площі квартир багатоквартирного будинку, обладнаного будинковими лічильниками тепла. При цьому споживання юридичними особами і фізособами-підприємцями, які володіють або орендують нежитлові приміщення, не враховується.
Для будинків з лічильниками нічого не зміниться. Хіба що Кабмін нагадав: якщо власник, балансоутримувач не вживають заходів з утеплення місць загального користування будинку, то і платити за їх опалення споживач не повинен.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас