В Японії створять зони без обмежень для безпілотників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Японії створять зони без обмежень для безпілотників

Світ
181
Зони для безпілотників, на яких не буде ніяких обмежень для робомобілів, запропонували створити в Японії. Планується, що вони мають залучити інвестиції регіонального бізнесу в цю сферу.
Ліберально-демократична партія Японії запропонувала ввести на дорогах зони без обмежень для безпілотників. Політики розраховують, що такі заходи будуть стимулювати регіональний бізнес на інвестиції в цю сферу в розмірі 1 трлн ієн ($ 8,75 млрд) протягом трьох років, пише Asian Review.
Такі зони передбачають в тому числі і використання безпілотників для надання допомоги літнім людям, які мешкають у віддалених районах. Передбачається, що фінансування цієї пропозиції буде закладено в бюджет 2017 року.
Кількість безпілотників у світі збільшується — до 2025 року їх виробництво досягне 14,5 млн на рік. Але нормативно-правова база ще не готова, і багато країн приходять до того, що виділені смуги для них — на даний момент оптимальне рішення. Приміром, так вирішила вчинити влада з шосе Сіеттл—Ванкувер. Передбачається, що в подальшому на таких трасах можна буде їздити тільки робомобілям.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас