Омелян чекає від Бальчуна очищення «Укрзалізниці» від корупції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Омелян чекає від Бальчуна очищення «Укрзалізниці» від корупції

Фондовий ринок
343
Міністерство інфраструктури України очікує від голови правління «Укрзалізниці» Войцеха Бальчуна якнайшвидшого очищення компанії від корупційних схем, а також звіту про цільове використання коштів від підвищення залізничних тарифів в поточному році, заявив міністр Володимир Омелян.
«Період семи місяців (з моменту призначення В.Балчуна – ред) … достатній для того, щоб не просто намалювати презентацію, що все погано, але і запускати процеси для оздоровлення компанії. Корупція в «Укрзалізниці» є так само, як і в інших сферах», – сказав міністр під час «інфраструктурниого дня» в Європейській бізнес асоціації в середу.
За його словами, плани «Укрзалізниці» щодо підвищення тарифів на вантажні перевезення в 2017 році на 25% необхідно розглядати тільки разом з оцінкою ефективності використання коштів, отриманих від підвищення тарифів на 15% в поточному році.
«Давайте поговоримо, як і на що були витрачені ці кошти… І тоді ми можемо підходити до питання – підвищувати чи не підвищувати. Дискусія повинна бути обґрунтованою, а цифри з розкладкою собівартості, з перспективою, логікою, врешті-решт», – підкреслив В.Омелян.
Він зазначив, що «Укрзалізниця» сьогодні – це монополія, від дій якої залежить робота української промисловості. На його думку, першочерговим завданням глави компанії має бути її очищення від корупційних схем.
«Нам вдалося дорогою ціною призначити Бальчуна. Ми хотіли б, щоб він був зіркою, а не «чорною дірою». Тому вимагаємо, щоб менеджер такого класу, який отримує не те щоб ринкову зарплату для України, а й для Східної Європи, повинен давати суперякісний результат для України», – сказав міністр.
Як повідомлялося, Укрзалізниця в проекті фінплану на 2017 рік планує підвищити тарифи на вантажні перевезення на 25%, а також збільшити тарифи на пасажирські перевезення на 35%. В даний час проект фінплану знаходиться на розгляді в Мінінфраструктури.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас