Джон Харді: якою буде поведінка ключових валютних пар у 2017-му — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Джон Харді: якою буде поведінка ключових валютних пар у 2017-му

Валюта
1063
Валюти завжди торгуються в парах, тому якщо ви купуєте одну валюту, ви автоматично продаєте іншу і навпаки. Щоб не схибити у 2017 році з купівлею і продажем валют, рекомендуємо ознайомитися з оглядом ключових пар на 2017 рік від Джона Харді, головного валютного стратега інвестиційного банку Saxo Bank.
EURUSD
1.00
EURUSD швидше за все впаде нижче паритету на початку 2017 року, оскільки ринок в кінцевому рахунку почне закладати в ціну більш агресивне підвищення ставки ФРС на тлі збереження кількісних стимулів ЄЦБ.
Крім того, Європа зіткнеться з політичною невизначеністю в зв’язку з референдумом в Італії, а також великими виборами в Голландії, Франції та Німеччині.
Євросоюз не розвалиться, але, переживши кризу популізму, що вилилася в референдум щодо Брекзиту і обрання Трампа наступним президентом США, Європа почне масштабні інституційні реформи.
До кінця 2017 року інвестори зрозуміють, що покладали на американську економіку занадто великі надії, і євро почне відігравати позиції.
Джон Харді: якою буде поведінка ключових валютних пар у 2017-му
EURCHF
1.10
Не чекаю колосальних змін в парі EURCHF, навіть незважаючи на тернистий політичний шлях ЄС, про який ми вже згадували в коментарі до EURUSD.
Це пов’язано з тим, що франк вже торгується з великою премією відносно євро. Крім того, процентні ставки наступного року зростатимуть, тому інвесторам буде нецікаво купувати валюту з від’ємною прибутковістю, таку як франк.
НБШ буде проводити інтервенції, щоб пом’якшити загрозу зміцнення франка на тлі втечі від ризиків. І все ж EURCHF може впасти до 1,0500 або трохи нижче, незважаючи на зусилля Центробанку на початку року, коли хмари над Європою сгустятся, а ЄЦБ перейде в режим повномасштабного QE.
Однак у другому кварталі європейський регулятор почне скорочувати обсяги купівлі активів, а у другому півріччі інвестори зрозуміють, що ЄС поступово вирішує свої проблеми, що призведе до зміцнення євро по всьому спектру ринку.
EURRUB
75.0
Рубль абсолютно однозначно переоцінений в кінці 2016 року, він коштує дорожче, ніж варто було б, враховуючи те, що ціни на нафту далекі від рівня, необхідного для стабілізації фінансів країни.
Рубль отримав перепочинок за рахунок тимчасового зростання цін на сировину на тлі зниження надвиробництва в Китаї, проте ця динаміка почасти носить спекулятивний характер і не виллється в помітне відновлення обсягів експорту.
У будь-якому випадку, рубль може виявитися слабшим, ніж ми очікуємо. Не розраховую на те, що нафта помітно подорожчає і вийде за межі діапазону 2016 року, оскільки країни ОПЕК і не тільки, не зможуть дисципліновано дотримуватися узгоджених квот, а без цього впевнене зростання цін неможливе.
Джон Харді: якою буде поведінка ключових валютних пар у 2017-му
EURGBP
0.7800
Ризики, пов’язані з Брекзитом, вже давно закладені в ціни, вважаю, що фунт вже сформував мінімум в 2016 році.
На початку 2017 року, ймовірно, збережеться залишкова невизначеність, але протягом року британська валюта відновить свої позиції.
Більше того, головний кандидат у передвиборній гонці у Франції – Франсуа Фійон – вважається англофілом, який не раз виступав за прагматичний підхід до Брекзиту. Він також висловлював свою неприязнь до Єврокомісії та інших інституцій за агресивну позицію щодо цього.
Зниження британської валюти частково зумовлене структурними факторами, такими як подвійний дефіцит, але в основному воно пов’язане з побоюваннями, що Брекзит призведе до ізоляції Британії, що завдасть смертельних ран її фінансовій галузі. Проте ці страхи явно перебільшені.
Джон Харді, головний валютний стратег інвестиційного банку Saxo Bank
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас