Китайська компанія хоче відкрити в Україні аграрну біржу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайська компанія хоче відкрити в Україні аграрну біржу

Фондовий ринок
366
Міжнародна товарна біржа JICE зацікавлена у відкритті сільськогосподарської товарної біржі в Україні.
Про це йшлося під час робочої зустрічі президента Української аграрної конфедерації Леоніда Козаченка з топ-менеджерами Міжнародної товарній біржі Цзіліня (JICE).
За словами керівників JICE, ідея полягає в тому, щоб створити в Україні біржу, де продавати свою продукцію і хеджувати цінові ризики могли б не тільки великі компанії, а й середні фермери.
Таким чином, сільгоспвиробники могли б укладати контракти за вигіднішою ціною.
“Пропозиція JICE цікава, оскільки в Україні зараз мають можливість продавати свою продукцію на міжнародних біржах тільки великі компанії з обсягами виробництва більш ніж 50 млн дол. на рік. Середні ж компанії з обсягами, наприклад, в 1 млн дол. на рік такої можливості не мають. Саме тому подібна товарна біржа могла б стати корисною українським фермерам”, – говорить Козаченко.
Проблема середніх компаній в тому, що вони не мають досвідчених фахівців для підписання ф’ючерсних контрактів на міжнародних біржах, також не можуть самостійно формувати великі експортні партії, підкреслив президент УАК.
“Ми домовилися з представниками JICE обмінятися докладною інформацією про те, як вони бачать реалізацію подібного проекту в Україні”, – зазначає Козаченко.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас