Стало відомо, скільки заборгували кияни за воду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, скільки заборгували кияни за воду

Особисті фінанси
400
З липня 2014 року, коли “Київводоканал” було визначено постачальником послуг холодного водопостачання та водовідведення, борг городян перед ним склав 269 млн грн. З них 150 млн накопичилося в 2016 році. При цьому 14 тисяч приватних будинків користуються водою і каналізацією незаконно.
Про це стало відомо з повідомлення прес-служби АК “Київводоканал”.
“Кошти, які надходять від жителів, мають цільове спрямування: йдуть на ремонт і підтримання в належному стані виробничого обладнання, придбання реагентів для очищення води та стоків, паливно-мастильних матеріалів”, – йдеться в повідомленні.
Крім того, підкреслюється, що “Київводоканалу” потрібно своєчасно розраховуватися за енергоносії, “що є важливою складовою роботи обладнання”, теплоенергію, платити податки.
На підприємстві стверджують, що їхні тарифи і так не найвищі.
“Ми розуміємо нинішнє навантаження на жителів в питаннях оплати ЖКП. Разом з тим, на сьогодні складова послуг холодного водопостачання та водовідведення в структурі загальної квитанції за ЖКП складає не більше 10%. Для “Київводоканалу” 1 кубометр холодної води, який сьогодні коштує 13,78 грн – це необхідність витрат на забір, підготовку, очищення, подачу води, а також відведення стоків. Без належного фінансування ці процеси можуть просто зупинитися”, – йдеться в повідомленні.
У “Київводоканалі” просять жителів до кінця місяця оплатити рахунки за холодну воду і водовідведення.
Також “Київводоканал”, згідно з повідомленням, продовжує боротьбу з несанкціонованими врізками в мережі. Працівники водоканалу постійно обстежують колодязі в приватному секторі Києва і ліквідують виявлені самовільні підключення, перевіряють факти повторного приєднання до трубопроводу.
Нерідкі випадки, коли мешканці самовільно зривають пломби “Київводоканалу” і незаконно відновлюють водопостачання.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас